Wat is het verschil tussen Contact Ignition en Pilot Ignition?

Wat is het verschil tussen Contact Ignition en Pilot Ignition?

Onze plasmasnijders zijn bij uitstek geschikt voor professioneel werk voor het snijden van materialen.
Alle geleidende metalen kunnen worden gesneden. De plasmasnijders van Vector Lastechniek voldoen aan de hoogste eisen en leveren schone resultaten. Wij werken continu aan verdere ontwikkeling om u de beste plasmasnijder op de markt te kunnen presenteren. Er wordt rekening gehouden met gebruiksgemak en nuttige functies, evenals met de schone werkwijze en duurzaamheid. De plasmasnijder werkt energiebesparend en heeft toch een zeer hoog rendement.
Onze plasmasnijders zijn onderverdeeld in twee hoofdgroepen: 

1. Contact Ignition
De plasmasnijders met contactontsteking hebben contact met het werkstuk nodig om te kunnen werken. Ontsteking is dus alleen mogelijk als er direct contact is met het werkstuk.

U kunt kiezen tussen apparaten met eenfase- of driefasige wisselstroom. Afhankelijk van het apparaat krijgt u een maximale snijdikte van 12-18 mm aangeboden, zuivere scheidingssneden zelfs tot 20 mm.

 

2. Pilot Ignition
In het geval van Pilot Ignition wordt daarentegen contactloos gestart. Zodra het snijproces begint wordt gesneden met het ingestelde vermogen.

Plasmasnijder met Pilot Ignition (contactloos). U kunt kiezen tussen apparaten met eenfase- of driefasige wisselstroom. Afhankelijk van het apparaat krijgt u een maximale snijdikte van 18-45 mm – zuivere scheidingssneden zelfs tot 50 mm.